Reiki

Reiki betekent Universele(Rei) Levensenergie(ki) en is van oorsprong een Japanse wijze om te helen: “The Usui System of Natural Healing”.

 

Elk mens wordt geboren met deze helende kracht en door het volgen van een Reikicursus wordt je hier opnieuw mee in contact gebracht.

Het gaat overal doorheen, is absoluut onschadelijk en daarom een veilige en praktische behandelwijze. Alles wat leeft (planten, dieren, mensen, jong en oud, arm en rijk) heeft baat bij een behandeling.

Reiki geeft ontspanning en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Het gaat naar die plaatsen toe waar op dat moment heling nodig is. Reiki werkt ondersteunend bij zowel reguliere als aanvullende behandelmethoden. Je hoeft echter niet ziek te zijn om een Reikibehandeling te ontvangen en de positieve effecten ervan te ervaren.

 

Reiki 1e graad

Bij een 1e graadcursus ontvang je 4 afstemmingen, waardoor deze universele levensenergie weer beter door je heen kan stromen en je deze door kunt geven. Hoe vaker je met Reiki werkt des te sterker die energie- stroom in je wordt.

Reiki is voor dagelijks gebruik en kun je zien als een soort E.H.B.O­.-koffertje, je hebt het altijd bij de hand. Het is een cadeautje voor jezelf!

Kosten : € 150,00

Tijd : 3 dagdelen (10:00-20:00 uur)

 

Reiki 2e graad

Geeft een versterking van de helende energiestroom en kan gebruikt worden om mens en dier op afstand te behandelen met Reiki.

Reiki 2 geeft je de mogelijkheid om meer balans in je leven te krijgen door het sturen van energie naar situaties in de toekomst of naar het verleden zodat je oude ballast kunt weghalen. Hierdoor krijg je meer inzicht in wie je werkelijk bent.

De persoonlijke ontwikkeling en het individuele tempo van de spirituele groei bepalen of iemand doorgaat voor de 2e graad. (Dit vindt tenminste 3 maanden na de 1e graad plaats).

Kosten : € 300,00

Tijd    : 2 of 3 dagdelen

 

Reiki 3a

Het aspirant-masterschap.

Reiki is een weg in stappen en elke stap brengt weer een nieuw stuk groei met zich mee. Reiki 3a is de weg naar aspirant-masterschap, de weg naar het laatste Reiki symbool. Hiermee sluiten cursisten de Reiki cirkel, zonder dat zij, zoals vroeger het geval was, daarvoor Reikimaster hoeven te worden.

De cursist ontvangt tijdens de initiatie het laatste symbool. Dit krachtige symbool is een waardevolle aanvulling op de Reiki-symbolen, die de cursist met Reiki 2 heeft ontvangen en waar hij/ zij gedurende langere tijd intensief mee heeft gewerkt.

Dit is een proces wat minimaal 6 tot 12 maanden duurt

 

Reiki 3b

Het masterschap.

Als je er klaar voor bent en de behoefte voelt om Reiki uit te dragen door het geven van cursussen, laat je dan door ons verder begeleiden op je pad van groei.

Dit is een proces wat minimaal 6 maanden duurt.

 

Liane & Don zijn  Reikimaster in the “Usui System of Natural Healing”